Svindlere på spil i Nakskov: Ældre kvinder franarret bankoplysninger

Profilbillede
dato

En ældre kvinde fra Søllested blev i går kl. 12 kontaktet af en mand, der påstod at være fra hendes bank. Han informerede hende om, at der var problemer med hendes konto.

Kvinden var først skeptisk, men blev overbevist om mandens ærlighed, da hun talte med hans "chef". Kort tid efter blev hendes kort og pinkode afhentet af et "bankbud". Senere opdagede kvinden, at der var trukket penge fra hendes konto.

"Bankbuddet" beskrives som en 20-25-årig, 180 cm høj, slank mand med lys hud, sort hættetrøje, sorte joggingbukser og kørende i en sort Tesla med hvid skrift.

Senere samme dag kl. 16.23 oplevede en anden ældre kvinde fra Nakskov en lignende situation. Her blev kvinden også overbevist om at udlevere sit kort og kode til en "medarbejder", der kom og hentede det. Også her blev der trukket penge fra kvindens konto.

Disse hændelser er desværre ikke unikke, og svindlere kan være svære at gennemskue.

Politiet advarer derfor endnu en gang: Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og beder om betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende - og de kommer bestemt ikke hjem til dig for at hente dit kort. Det er bedrageri, og risikoen for at din bankkonto bliver tømt, er stor.

Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og ring til bankens hovednummer eller politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside og tal med dine ældre.

Kilde: Politiets Døgnrapport