Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Nakskov - mandag den 17. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Nakskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KREDSEN: Mange påvirkede trafikanter

Der har henover weekenden været en del tilfælde af påvirkede bilister. Hele 15 er det blevet til, og det har især været folk, der har drukket for meget alkohol. Det er bekymrende, at så mange vælger at sætte sig bag rattet med promiller eller euforiserende stoffer i blodet. Når man vælger at køre påvirket, så udsætter man ikke kun sig selv for fare, men i høj grad også andre. Hold derfor gerne øje med folk omkring dig, og grib ind, hvis du har mistanke om, at de er ved at køre bil i påvirket tilstand. Læs mere på sikkertrafik.dk

 

NÆSTVED: 34-årig udsat for vold

Fredag, klokken 12.35 blev en 34-årig mand udsat for vold af tre ukendte gerningsmænd på adressen Karrebækvej 7 i Næstved – en Shell tankstation. Han blev slået mange gange i ansigtet og på hele kroppen. Manden blev efterfølgende kørt til Slagelse Sygehus til behandling.

Gerningsmændene beskrives som:

  1. En mand i tyverne , 185-190 centimeter høj, slank af bygning og med kort lyst hår
  2. En mand i tyverne, almindelig af bygning og med kort hår
  3. En mand i tyverne

Ofret kendte ikke de tre, der overfaldt ham og politiet hører gene fra vidner, der har oplysninger i sagen. Ring til politiet på telefon 114.

 

 

HERLUFMAGLE: Blev skræmt af skud

En mand og to børn, der sejlede i kano på Susåen,  fredag klokken 16.20, blev meget bange, da der pludselig blev affyret mange skud lige i nærheden af dem. De forsøgte at råbe dem op, som skød, men uden held og de turde ikke forlade stedet, fordi de var bange for at blive ramt. De tre gemte sig under en bænk. Politiets patrulje hjalp dem i sikkerhed og fandt bagefter tre mænd i nærheden, som havde reguleret råger. Mændene havde alle tilladelser i orden, så betjentene foretog sig ikke yderligere.

 

KETTINGE: Far og søn begge anholdt for spirituskørsel

En 53-årig mand kørte fredag fuld på knallert på Enghavevej i Kettinge. Følge et vidne var manden flere gange væltet. Politiets alkometertest af manden viste at han havde en promille, der var væsentlig højere end tilladt. Mandens 74-årige far kom derefter kørende i bil for at hente sin søn, men det viste sig, at han også var beruset. Politiets alkoholtest af den 74-årige viste en promille, der var meget højere end tilladt, så han blev også anholdt.

 

VORDINGBORG: Drenge sejlede i båd som ikke var deres

En politibetjent lagde i sin fritid mærke til at fire drenge lørdag klokken 12.05 sneg sig ombord på en båd, der lå i lystbådehavnen på Sydhavnsvej i Vordingborg. Drengene fik startet båden og sejlede lidt rundt. Efter lidt tid lagde de til land og forlod båden. Men betjenten i civil fulgte efter dem, og han kunne derfor hurtigt udpege dem til politipatruljen, der kort efter var på stedet. Drengene var hhv. 13 og 14 år. De fik en alvorlig snak med politiet om deres udflugt – som faktisk var tyveri af båd – og drengenes forældre blev orienteret.  

 

SLAGELSE: 34-årig sigtet for forsøg på manddrab

En 28-årig kvinde fra Slagelse blev lørdag udsat for vold, da hendes 34-årige samlever overfaldt hende i deres fælles hjem. Overfaldet var så voldsomt, at manden efterfølgende blev anholdt og sigtet for forsøg på manddrab. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 10. juni.

 

RØDBY: Tricktyveri

En ekspedient i en kiosk på Havnegade i Rødby blev lørdag klokken 11.57 udsat for et tricktyveri, da en mand snød med byttepenge. Manden beskrives som ikke etnisk dansker af udseende, 60-65 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, brunt kort hår, talte engelsk, iført grå kasket og jeans. Politiet hører gerne fra vidner på telefon 114.

 

STUBBEKØBING: Lidenskab ad nedløbsrør gav sigtelse efter ordensbekendtgørelsen

En af politiets hundepatruljer kørte natten til søndag klokken 1.47 ad Søndergade i Stubbekøbing, hvor betjentene lagde mærke til en kvinde og en mand, der tilsyneladende ikke vægtede privatliv specielt højt. Op ad et nedløbsrør midt på gaden havde parret nemlig valgt at udleve deres lidenskabelige lyster. Men da aktiviteten forstyrrede den offentlige orden, blev de afbrudt af patruljen med en sigtelse efter ordenbekendtgørelsen og en opfordring til at finde et værelse.

 

KORSØR: Flere kørte vildt

Lørdag aften fik politiet flere anmeldelser om, at der kørte nogle biler omkring på Motalavej i Korsør og lidt senere i centrum af Slagelse, og at de dyttede, kørte vildt og aggressivt og havde flag hængende ud af vinduerne. Det lykkedes ikke for politiet at få kontakt med de pågældende bilister lørdag aften, men på baggrund af vidneforklaringer har politiet gode oplysninger om, hvem bilisterne kan være, og de kan nu vente en opklarende samtale med politiet.

 

TAPPERNØJE: Kørte markræs på tilsået mark

Politiet fik søndag eftermiddag en anmeldelse om, at en firehjulstrækker netop havde været inde på en tilsået mark ved St. Røttingevej ved Tappernøje, hvor den havde kørt ræs. På baggrund af forklaringer fra vidner, der havde optaget videoer af hændelsen, fandt politiet ud på eftermiddagen frem til en 41-årig udenlandsk mand, der opholdt sig på en adresse i Tappernøje. Udenfor holdt en Land Rover. Den 41-årige blev anholdt klokken 16.35 og sigtet for groft hærværk, idet skaderne på afgrøderne kan løbe op et betragteligt beløb. Den anholdte er overført til politiets udlændingekontrolafdeling, som undersøger hans forhold nærmere.

 

NÆSTVED: 44-årig sigtet for trusler

Søndag klokken 22.38 blev politiet kaldt til Blegdammen i Næstved, hvor der blev spillet høj musik i en lejlighed. Det var to mænd, der havde lånt en lejlighed, at da naboerne klagede over støjen, blev den ene noget ophidset og truede med vold. Det var en 44-årig mand uden fast bopæl, og da politiet ankom til stedet, blev han sigtet for trusler. Den 44-årige, der er udenlandsk statsborger, havde ikke sin opholdstilladelse på sig, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Nakskov Klostergade Hus På et tidspunkt op til fredag klokken 9.30 Værktøj
Nyrup Rolighedsvej Hus Torsdag klokken 12.00 – fredag klokken 13.30 Ikke umiddelbart stjålet noget
Næstved Gadevang Hus Fredag klokken 5.00-19.45 Ikke umiddelbart stjålet noget
Næstved Indre Vordingborgvej Hus Søndag klokken 2.00-9.00 Otte spisestuestole og en pung med personlige papirer
Ruds-Vedby Rugskovvej Hus Fredag klokken 17.47 Ure, manchetknapper og udenlandsk valuta
Rødby Fælledvej Landejendom Torsdag klokken 10.00 – lørdag klokken 15.15 Havetraktor af mærket Stiga, hækklipper af mærket Bosch, en Makita kædesav og et varmeapparat
Rødby Mindestensvej Hus I ugen op til fredag klokken 18.00 Komfur af ukendt mærke og et afgangsrør til en brændeovn
Slagelse Triangelvej Hus Onsdag klokken 12.30 – lørdag klokken 12.40 Ikke umiddelbart stjålet noget
Væggerløse Stuvbyvej Hus Lørdag klokken 21.30 – søndag klokken 9.30 Ikke umiddelbart stjålet noget

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Bandholm Koholtvej Fredag klokken 17.07-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 28 3 50 km/t 69 km/t Et klip
Karrebæksminde Enø Kystvej Lørdag klokken 9.17-11.51 ATK – bestilt færdselskontrol 151 37 40 km/t 61 km/t Seks klip
Korsør Skovvej Søndag klokken 10.17-11.17 ATK 209 3 50 km/t 60 km/t -
Korsør Tårnborgvej Søndag klokken 9.05-10.05 ATK 255 2 50 km/t 60 km/t -
Maribo Maglemervej Fredag klokken 14.34-16.15 ATK – bestilt færdselskontrol 103 - - - -
Sandved Sandvedvej Lørdag klokken 12.47-13.51 ATK – bestilt færdselskontrol 100 3 80 km/t 101 km/t -
Slagelse Slagelsevej Søndag klokken 11.53-13.28 ATK 203 48 50 km/t 86 km/t Fem klip og en betinget frakendelse
Sorø Holbækvej Fredag klokken 17.10-21.32 ATK – bestilt færdselskontrol 384 23 40 km/t 62 km/t Fem klip
Sorø Kalundborgvej Søndag klokken 13.12-19.30 ATK 739 79 60 km/t 95 km/t 12 klip
Sorø Vestmotorvejen Fredag klokken 6.58-13.30 ATK 7363 36 130 km/t 157 km/t -
Sorø Vestmotorvejen Lørdag klokken 13.24-19.30 ATK 8217 54 130 km/t 174 km/t Tre betingede frakendelser

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Slagelse - Søndag klokken 13.40-14.58 To blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for at køre uden sikkerhedssele og to for at køre for hurtigt, og de står begge to til et klip i kørekortet
Slagelse Bildsøvej, Næsby Strand Søndag kokken 15.38-16.15 En blev sigtet for ikke at have CVR-nummer på sin varebil og fem for at køre for hurtigt. De står alle fem til et klip i kørekortet
Slagelse Holbækvej Søndag klokken 13.09-13.40 To blev sigtet for at køre så hurtigt, at det kan give et klip i kørekortet
Sorø - Søndag klokken 11.45-13.00 Ingen sager
Vordingborg Sydmotorvejen Fredag klokken 6.15-12.15 En står til at en betinget frakendelse af kørekortet efter at være blevet målt til at køre 162 km/t på motorvejen og en blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Bandholm Havnepladsen Lørdag klokken 20.24 20-årig mand fra Øster-Ulslev Spirituskørsel
Haslev Sydmotorvejen Lørdag klokken 13.56 19-årig mand fra Valby Narkokørsel
Kettinge Enghavevej Fredag klokken 17.45 43-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel på knallert
Kettinge Enghavevej Fredag klokken 17.45 74-årig mand fra Kettinge Spirituskørsel
Korsør Stibjergvej Søndag klokken 19.00 58-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Marielyst Marielyst Strandvej Fredag klokken 22.30 20-årig mand fra Nykøbing Narkokørsel
Næstved Slagelsevej, Guderup Lørdag klokken 18.17 48-årig udenlandsk mand Spirituskørsel
Næstved Slagelsevej, Guderup Fredag klokken 10.29 27-årig mand fra Næstved Narkokørsel efter at være blevet standset, fordi han brugte håndholdt mobil under kørslen
Næstved Sterkelsvej Fredag klokken 20.48 27-årig mand fra Næsted Narkokørsel
Sakskøbing Idalundvej Søndag klokken 2.44 56-årig mand fra Mern Narkokørsel
Slagelse Japanvej Lørdag klokken 21.22 24-årig kvinde fra Slagelse Narkokørsel
Slagelse Magnolievej Lørdag klokken 2.13 25-årig kvinde fra Hedehusene Spirituskørsel
Slagelse Støvlebækvej Lørdag klokken 2.02 17-årig mand fra Dalmose Narkokørsel og kørsel uden ledsager. Desuden blev ejeren af bilen sigtet for at have overladt den til en person, der ikke lovligt kunne køre den
Sorø Haverupvej Fredag klokken 23.30 53-årig mand fra Sorø Spirituskørsel
Vordingborg Volmersgade Lørdag klokken 13.28 44-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel og narkokørselpå knallert

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Flere artikler